SaarisFood

Smörgåstårta!
Hej! 

Idag för 20 år sedan så blev jag storebror åt en irriterande liten sak som jag i hemlighet tycker väldigt mycket om. Som alla andra i den här familjen så är det ju smörgås som även gäller för han när han fyller år. Och vem om inte jag får den stora äran att fixa iordning den?
våran älskade mor ringde här om dagen och frågade mig om jag hade lust att göra den om hon swishade över pengar till ingredienser. Eftersom jag tycker det så extremt kul att hålla på att skapa i köket så svarade jag självklart ja.
Jag fick på kuppen lite direktiv om vad som skulle finnas på/i men annars så fick jag fria händer, vilket passar mig utmärkt. 
Fyllningen blev en skagenröra (på mitt sätt) och vad passade då inte bättre än att testa mina kunskaper jag har fått lära mig det senaste året i skolan  med att slå en egen majonnäs, då en skagen består delvis av just majonnäs.
Först till en början så trodde jag inte att majonässen skulle gå ihop och tjockna på och jag var nästan påväg att börja om från början. Men tillslut så lös lyckan mot mig och den tjockade på sig fint. 
Idag var för övrigt första gången i år jag gjorde en smörgåstårta utan att stå och svära, annars brukar det komma en lång harang av svordomar då rörororna har en tendens att bli en aning rinniga och det blir kladdigt över allt. Knepet jag tog till  var att använda turkisk yoghurt i stället för crème fraiche. Konsistensen blev det ett bra resultat på, men sedan hur hela tårtan smakar med denna ändring i receptet återstår att se?
Snart är det inte långt kvar tills det blir en smörgåstårte middag och det ser jag verkligen fram emot.

Tänka sig att det blev två "mat" inlägg denna vecka från min sida! Väldigt roligt tycker jag, vad tycker ni? 
Till nästa inlägg, ha det! Hej så länge.